Zapalio auto zbog tehničkog pregleda, pa ga policija privela: Ubili su me u pojam, nemam šta da tražim u Srbiji više (VIDEO)

Đorđe Milanović (27) odlučio se na nesvakidašnji potez u Srbiji.
Nakon povratka sa tehničkog pregleda polio je svoj automobil benzinom i zapalio ga, a snimak na kome se vidi kako buktinja uništava kola, objavio je na društvenim mrežama. Video je zakratko vreme postao popularan, a za manje od nedelju dana pregledalo ga je skoro dva miliona ljudi.

22222

“Otišao sam na tehnički pregled i auto su mi pogledali samo spolja i rekli da to ništa ne valja, da je truo i da ne mogu da ga registrujem, a nisu uopšte pregledali iznutra, kočnice i slično. Odmah su me ubili u pojam i rekao sam sebi ‘to je to, zapaliću automobil, nema mi druge’.”

Ovako svoju priču za ViralDjx započinje mladi Jagodinac koji se na radikalan potez odlučio jer u svoj “krajsler neon” nije hteo da uloži 250 evra za celokupnu popravku, a onda čak i 300 evra za registraciju.

Snimak na Fejsbuku, na kome Đorđev četvorotočkaš gori, za veoma kratko vreme postao je viralan i izazvao mnogostruke reakcije građana. Ali i države, jer mu je ubrzo nakon toga zakucala policija na vrata.

 

“Sve sam očekivao, ali to definitivno ne. Legao sam da spavam, ali majka me je probudila i rekla da je došla policija. U startu su mi rekli da nemaju ništa protiv mene, ali moraju da me odvedu u stanicu da me ispitaju i uzmu izjave forme radi”, kaže naš sagovornik.

Ali, elemenata krivičnog dela nije bilo jer je Đorđe svoj automobil zapalio na svom imanju, ne ugrozivši bezbednost drugih ljudi ili tuđe imovine.

“Tužilac je samo pregledao snimak i moja izjava je ušla u zapisnik. Rekao sam da ću se braniti ćutanjem ako me budu za bilo šta optužili, međutim vrlo brzo su me pustili da idem kući”, jada se Đorđe.

On je svoj automobil, nakon spaljivanja, odvezao na otpad i prodao ga 13.000 dinara. Kako kaže, za tu “zagoretinu” je i dobro prošao.

3121

“Nije mi žao što sam ga spalio. To mi je bilo jedino rešenje. Devojka i ja smo ga kupili prošle godine neregistrovanog za 1.200 evra, jedva smo se skrpili nekako, ali nema veze. Proputovao sam dosta sa njim i u Srbiji, ali i inostranstvu, niko mi nikada nije pravio problem, ali eto, izgleda je u Srbiji i nemoguće postalo moguće”, dodaje Đorđe.

 

“Spaljivanjem svog “krajslera” hteo sam da izazovem rekaciju kod ljudi, da počnu da razmišljaju svojom glavom, da nije sve onako kako im im se u medijima servira. Izleda da je u Srbiji voziti auto postao luksuz, a to ne bi trebalo tako da bude u 21. veku, naročito ne ako voziš auto koji je ne vredi više od 400 evra”, kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, ako je svojim postupkom promenio mišljenje makar 10 ljudi, onda je njegova “misija” uspešna.

 

 

Ovaj dvadesetsedmogodišnjak je završio muzičku akademiju u Nišu sa prosečnom ocenom 9, 00. Proputovao je celu Evropu svirajući violu i violinu u restoranima svetski poznate hitove, ali i svoje improvizacije i obrade popularnih pesama. Danas, sa porodicom i devojkom, živi na dedovini na svega pet kilometara od Jagodine.

 

“Nije za mene grad bio nikako. Ovde imam svoj mir i uživam u tome. Bavim se poljoprivredom, meljem kukuruz, vozim traktor, gajim svinje, koze, koke, hranim piliće. Za sada je tako, a za ubuduće ću videti, možda odem iz Srbije, izgleda da je to sada jedino preostalo rešenje, jer ja ovde više nemam šta da tražim”, zaključuje Đorđe za ViralDjx portal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: